Toolbox
Košarica za download (0)
Indeks proizvoda
Nek kuća 2 Projekt NEK

Niskoenergetska kuća od A do Ž

 

Redovito pratite izgradnju niskoenergetske kuće

RÖFIX je jedan od sponzora  u  vrlo složenom projektu 24sata i obitelji Jelušić, koja  je odlučila, da će svoj novi, štedljivi dom izgraditi na nesvakidašnji način. 

Želja nam je potaknuti volju za promjenom ustaljenih navika i predstaviti moderna tehnička rješenja koja doprinose zaštiti okoliša te učinkovitoj potrošnji energije, a time i značajnoj uštedi.

Nedovoljno informirana okolina

Iako postepeno raste interes i inicijativa za gradnju niskoenergetskih stambenih objekata, najveću prepreku predstavlja nedovoljno informirana okolina.

Razbijanje mita o zelenoj gradnji

Kako bismo razbili mitove o skupoj i kompliciranoj zelenoj gradnji za koju nemamo dovoljno pozitivnih primjera u Hrvatskoj, odlučili smo pratiti gradnju jedne obiteljske niskoenergetske kuće u Zagrebu i kroz praksu, na realnom projektu, svim zainteresiranima dostaviti sve potrebne informacije ukoliko se i sami žele upustiti u zelenu gradnju.

 

Školski primjer

Ovaj jedinstveni projekt u Hrvatskoj, a i šire, kroz sljedećih 9-13 mjeseci poslužit će kao idealan case-study gradnje niskoenergetske obiteljske kuće.

Prikupljat ćemo sve relevantne informacije, od faze planiranja do useljenja, a pritom ćemo na raspolaganju imati znanje i iskustvo arhitekata, projektanata, graditelja i drugih stručnjaka po pitanju zelene i manje zelene gradnje. 

Savjet za zelenu gradnju u Hrvatskoj bit će nam baza informacija o materijalima, izvođačima, te proizvodima i uslugama brojnih tvrtki u Hrvatskoj čija je poslovna orijentacija energetska učinkovitost. 

15 koraka

Jelušići su od ideje o svojoj budućoj kući do useljenja poduzeli 15 koraka.

 1. Angažiranje ovlaštenog arhitekta
 2. Angažiranje nadzornog inženjera i izvođaća radova
 3. Rušenje
 4. Iskop zemlje i izgradnja podruma
 5. Izolacija podruma
 6. Izgradnja nadzemnih etaža
 7. Prozori
 8. Termoizolacija
 9. Podna konstrukcija
 10. Fasada 
 11. Uređenje interijera
 12. Uređenje eksterijera
 13. Useljenje

Sve detalje pogledajte na stranicama: