Visoke performanse, suvremena i visokotehnološka rješenja

Udobnost življenja u nekoj zgradi, uglavnom ovisi o dobroj klimi prostora i akustici u unutarnjim prostorijama. Ispravan odabir materijala može jako utjecati na ova dva faktora. Dobro promišljeni i isplanirani slojevi u podu, utječu na temperaturu i smanjenje prijenosa buke koraka, čime stvaraju osjećaj ugode u prostoriji. U kombinaciji s podnim grijanjem, estrih osigurava ravnomjernu raspodjelu temperature. Estrih je završetak ravne površine i u načelu se može koristiti kao pod, ali i čini podlogu za sve ostale obloge. Kako bi se spomenuta pozitivna svojstva mogla iskoristiti, važno je da se upravo kod estriha osobita pozornost posveti kvaliteti, tehnici izvedbe i postavljanja. Znanje i iskustvo tvrtke RÖFIX se dopunjava obrtničkim umijećem osoba koje vrše ugradnju što stvara sinergiju usmjerenu na budućnost. Stalno usavršavanje se očituje u raznovrsnosti proizvoda te u korištenim materijalima i sistemima. 

Vrste estriha

Tekući estrisi

Tekući estrisi postaju sve omiljeniji. To je stoga što je za ugradnju tog estriha potrebno kraće vrijeme i jer je prije prohodan i opteretiv. On ekološki i biološki nije problematičan. Tekući estrisi su izuzetno prikladni kao grijani estrisi budući da imaju optimalnu toplinsku vodljivost, sposobnost akumuliranja topline i malo naprezanje. Uz pomoć modernih strojnih sustava i zbog jednostavne obrade u „uspravnom hodu” s ovom vrstom estriha se mogu postići visoki učinci ugradnje. RÖFIX CA/CT cementno-sulfatni tekući estrih objedinjuje prednosti obje vrste veziva, cementa i kalcij-sulfata.

Cementni estrih (CT)

Od pronalaska Portland cementa cementni je estrih najčešći način izvedbe estriha. Prednost je ta što su cementom vezani estrisi zbog svojenneosjetljivosti na vlagu prikladni za vanjsko i unutarnje područje. Njih odlikuje izuzetno velika otpornost na smrzavanje te se mogu univerzalno primjenjivati. RÖFIX cementni estrisi su tvornički gotovo zamiješani suhi estrisi za maksimalne zahtjeve u pogledu kvalitete prema standardu EN 13813. Cementni estrisi se isporučuju u silosima za gradilišta ili punjeni u vreće. Gotovo zamiješani suhi materijal za estrih kao tvornička smjesa jamči besprijekornu i konstantnu kvalitetu. Cementni estrih se primjenjuje kao vezani estrih, kao estrih na razdjelnom sloju, kao plivajući estrih na izolacijskom sloju, kao grijani estrih i kao estrih s padom.

Brzi estrisi

Brzi estrisi se koriste onda, kada se u najkraćem roku nakon postavljanja estriha mora položiti neka obloga. Oni se često koriste kod gradilišta koja su limitirana terminima (kao npr. opremanje trgovina, turistički objekti itd.). Osim toga, pomoću brzih estriha se brzo mogu izvesti različiti popravci.