Graditi po sistemu – rješenja za različite zahtjeve na gradilištu već od 1888. godine!

RÖFIX KROZ POVIJEST

RÖFIX AG datira od 1888. godine kada su braća Josef i Meinrad Wehinger u Röthisu osnovali palionicu cigle i vapna. Izgradnjom prvog automatskog postrojenja za gašenje vapna 1961.godine dovela je do daljnjih poboljšanja, a ugradnja drobilice, puževa i silosa dala je naslutiti, da će se ručni rad ubuduće znatno olakšati. 

 

 

 

 

RÖFIX-ov prvi najveći uspjeh bio je 1969.godine, nakon što je nastala prva sprava za miješanje i 1972.godine stvaranjem prve elektronsko upravljane miješalice za mort s priključnim silosom za istovar. Kada su se sredinom sedamdesetih godina gradnja i stanovanje sve više promovirali pod aspektom uštede energije, RÖFIX je znao kako će i za to područje stvoriti odgovarajuće proizvode. 

RÖFIX je orijentiran prema budućnosti. Ono što je započelo kao palionica vapna s izrazito skromnim sredstvima, nakon više desetljeća jake ekspanzije razvilo se u internacionalni koncern.  U preko deset europskih zemalja RÖFIX nudi kompletan asortiman i prisutan je kao partner izvođačima radova i kupcima građevinske branše. 

RÖFIX U HRVATSKOJ

RÖFIX je u Hrvatskoj prisutan od 1994. godine, u više od 20 godina postojanja uspjeli smo se razviti u jedu od vodećih tvrtki proizvodnje i prodaje građevinskih materijala. U Hrvatskoj imamo 3 proizvodna pogona, a to su Pojatno, Zaprešić i Siverić. A ukupno imamo 109 zaposlenika.

JEDAN KONCERN, PET ORGANIZACIJA

U rujnu 2006. nastala je FIXIT GRUPA koja je od tada krovna organizacija pet stručnjaka na području građevinskih materijala, a oni su FIXIT, GREUTOL, HASIT, KREISEL i RÖFIX.

Sa svojih 68 podružnica u 19 europskih zemalja, 2500 zaposlenika, FIXIT GRUPPE ubraja se među najuspješnije ponuđače sistemskih rješenja u području građevinarstva. Pri tome je grupacija uspjela uz inovativne proizvode, visoku kvalitetu i kontinuirani rast poduzeća osigurati veliki udio na tržištu.