Uređenje doma

Mase za izravnavanje

Rijetko kada se uspijeva podložnom žbukom ili betonom izraditi takve površine koje bi bile odmah spremne za ličenje. Iako su često gornje površine ravne i glatke, one se lako oštete zbog grube svakodnevice na gradilištu. Tankoslojne glet mase su razvijene radi izravnavanja neravnina i rupica. Njihovim korištenjem postižu se ravnomjerne površine za nanošenje boja. Čak se i gipskartonske ploče kao i stare žbuke mogu jednostavno i sigurno obraditi. RÖFIX nudi različite vrste (vezivo) ovisno o zahtjevima na gradilištu, a vapneno/cementne, vapneno-disperzivne kao i čiste disperzivne glet mase sastavni su dio asortimana.

Građevinske boje i premazi

Stvoriti atmosferu s RÖFIX svijetom boja

RÖFIX je Vaš pravi partner kada su u pitanju boje. Bojama možete pobuditi određena raspoloženja ili u prostorijama stvoriti novu atmosferu. Pritom nije bit stvoriti šarenilo- već sklad različitih boja koji bude Vaša osjetila. Svijet je prepun boja da biste ga obukli u bijele tapete. Inspirirajte se, imajte hrabrosti za boju.

Fino stupnjevane nijanse, rafinirane kombinacije boja i tehnike bojenja odvode Vas u uzbudljive dimenzije. Beskrajne varijacije boja daju individualan ton fasadi i unutarnjem prostoru. Pronađite svoj osobni ton: Svijetle nijanse djeluju lagano i vedro, daju dojam širine i svaku prostoriju čine većom. Tamne nijanse djeluju tmurno, ograničavajuće te Vam također mogu pružiti osjećaj sigurnosti. Hladne nijanse osiguravaju distancu, pasivne su i ostavljaju dojam jednostavnosti i funkcionalnosti. Djeluju smirujuće i osvježavajuće. Tople nijanse ostavljaju dojam blizine i intimne ugodne atmosfere, djeluju poticajno i aktiviraju.

U svijetu RÖFIX boja i materijala stalno se stavljaju novi akcenti. Dobro promišljeni koncepti za usklađivanje čovjeka i arhitekure. Ponovno se traži boja, stvaraju se atraktivni životni prostori s atmosferom.

Boje

Za unutarnju dekoraciju zidova potrebna je profesionalna, visokovrijedna i široka paleta proizvoda, koja pruža raznolike mogućnosti i rezultate ugradnje. Različiti životni prostori (npr. radno mjesto, stanovi, pa i dječji vrtići i bolnice) zahtijevaju specifične značajke/karakteristike proizvoda. RÖFIX nudi profesionalni asortiman visokovrijednih unutarnjih boja, a uz novu ton kartu RÖFIX ColorDesign otvaraju se i različite mogućnosti i kombinacije za savršeno dekoriranje unutarnjih prostora.

Asortiman boja u RÖFIX-u je godinama razvijan i prilagođen zahtjevima modernih podloga. Boje i premazi ostavljaju prvi dojam i od osobite su važnosti, no osim vizualnog dojma, i građevinsko-fizički aspekti igraju važnu ulogu.

RÖFIX filozofija boje

Ekološke, samočišćenje, čišćenje/dezinfekcija zraka i sl. samo su neke od zahtjeva koje danas trebaju imati boje. RÖFIX stavlja fokus na učinkovitu kombinaciju tih karakteristika u svim proizvodnim komponentama od podloge do premaza.

RÖFIX Svijet boja:

  • RÖFIX Silikatne boje- Mineralne boje karakterizira visoka paropropusnost, nezapaljivost i visoka pH vrijednost. Silikatne boje su vodoodbojnije od vapnenih boja i otpornije na zagađenje koje dolazi iz okoline (industrijski plinovi i plinovi iz automobila). 
  • RÖFIX Disperzivne boje- Glavne prednosti disperzivnih boja očituju se kroz visoku vodoodbojnost i vrlo dobru obradivost. 90 % premaza su disperzivni. Disperzija je mješavina vode i polimernih umjetnih smola. Procesom sušenja dolazi do isparavanja vode i povezivanja polimernih lanaca koji stvaraju film. U usporedbi s mineralnim bojama disperzivne su paronepropusne.
  • RÖFIX Silikonske boje - Silikonske boje su na bazi disperzije i silikonskih smola. Silikonske smole stvaraju mikropore u tankom sloju disperzije. Te mikropore su takvoga oblika, da boju čine vodoodbojnom i paropropusnom. Dodatnim hidrofobiranjem povećava se otpornost na vodu i nečistoće. Visoki udjeli silikonskih smola (pribl. 70 % udjela u vezivu) silikonske boje postaju visoko paropropusne. One se, kao i silikatne boje, mogu tonirati alkalno otpornim pigmentima.