Upoznajte RÖFIX tim – intervju sa zaposlenicima

Ivan Lucić, koordinator voditelja proizvodnje

Ivan Lucić karijeru u tvrtki RÖFIX započeo je prije više od 6 mjeseci na mjestu koordinatora voditelja proizvodnje. S obzirom na to da su proizvodnja, proizvodni pogoni kao i sama koordinatorska pozicija, koja se sastoji od široke lepeze poslova, vrlo kompleksni, kolega Ivan često se susreće s izazovima. Kao najčešće navodi sljedeće: izazove u funkcioniranju samih pogona, rad na kontinuiranom povećanju proizvodnih kapaciteta i optimizaciji proizvodnog programa. Za svaki izazov kolega Lucić nastoji naći adekvatno rješenje pa tako ističe da se svim izazovima stručno i fokusirano pristupa. Samom rješenju prethodi temeljita i dubinska analiza, priprema i razrada plana kojem slijedi provedba postupaka, analiza rezultata, provedba dodatnih ispitivanja ukoliko je potrebno, osmišljavanje novih tehnoloških i procesnih rješenja, te planiranje investicija u cilju postizanja dodatnih poboljšanja.

Sudjelovanje u razvoju proizvodnih procesa, mogućnost prezentacije vlastitih ideja i suočavanje s izazovima tijekom postupka implementacije odabranih rješenja, upravo je ono što čini najdraži dio posla našeg kolege. 

Na pitanje, koje bi dosadašnje iskustvo u RÖFIX-u istaknuo kao najbolje, Ivan spremno odgovara:

„Najbolje iskustvo je kvalitetan odnos između kolektiva i podrška kolega koju imam u dosadašnjem radu. Ništa manje važno mi je i osobno zadovoljstvo kada mogu pridonijeti poboljšanjima i podizanju kvalitete. Upravo timskim radom i međusobnom podrškom riješili smo niz izazova s kojima smo se susretali.“

Dobra radna atmosfera, kvalitetni uvjeti rada, timski duh, korektan pristup uprave prema svim zaposlenicima, odlike su organizacije koje, prema kolegi Luciću, RÖFIX čine dobrim poslodavcem. Ivan smatra da svi zaposlenici unutar RÖFIX-a imaju priliku bez zadrške prezentirati svoje ideje i da često upravo njihovi konstruktivni prijedlozi budu podloga za buduće investicije i poboljšanja.

„Kako za osobni razvoj, tako i za razvoj same tvrtke jako je bitan kontinuirani rad na modernizaciji i optimizaciji proizvodnih pogona. Korištenje novih tehnologija i programskih alata jedina je garancija kontinuiranog rasta na tržištu“, ističe kolega Lucić.