Upoznajte RÖFIX tim – intervju sa zaposlenicima

Katarina Pavić, Controller za jugoistočnu Europu

Katarina Pavić u tvrtki RÖFIX zaposlena je od 2015. godine. Na početku karijere fokus njezinog rada bio je na kalkulacijama vlastitih proizvoda za tvornice u jugoistočnoj Europi. Tijekom 2022. godine uslijed reorganizacije odijela, kolegica Pavić preuzima vođenje Controllinga za Hrvatsku.

Katarina nam otkriva da je odjel Controlling zaista dinamičan, a najdraži dio posla za nju predstavlja oblikovanje i praćenje procesa menadžmenta u pronalaženju optimalnih ciljeva te operativno i strateško planiranje.
„Zanimljivo je što Controlling usklađuje prošlost, sadašnjost i budućnost, i sagledava »širu sliku« u suvremenim uvjetima poslovanja. Pratiti ostvarenje zacrtanih ciljeva kroz brojke, za određeno razdoblje, čini me jako sretnom i ponosnom, i samim time moram priznati da svaki uspjeh firme predstavlja i moj poslovni uspjeh.“

Kroz posao i svakodnevne radne zadatke kolegica Katarina susreće se s brojnim izazovima. Kao najveće izazove ističe upravo one koji su vezani uz detektiranje poremećaja na tržištu, kroz prikupljanje, obradu i isporučivanje informacija za pravovremeno reagiranje, s ciljem pružanja podrške menadžmentu u povećanju efikasnosti poslovanja.

Kao najvrjednije iskustvo Katarina izdvaja sudjelovanje u programu u organizaciji matice FIXIT grupe pod nazivom MDP (Manager Development Program) gdje je dobila priliku naučiti više od work-life balance, kako voditi sebe, graditi i voditi team. Sudjelovanje u implementaciji ERP sustava SAP također ističe kao vrlo važno iskustvo. Unutar tog projekta povjerena joj je uloga Key Usera za segmente vezano uz temeljne podatke materijala, proizvodnju i controlling proizvodnje.

Za kraj nam kolegica Pavić otkriva što prema njoj RÖFIX čini dobrim i poželjnim poslodavcem:
„RÖFIX je internacionalna kompanija, dobro poznata na našem tržištu kao kvalitetan poslodavac. Kao takav ulaže u razvoj svojih djelatnika, jačanje timova i timskog rada, te slobodno donošenje prijedloga i idejnih rješenja. Meni osobno se najviše sviđa opuštena i prijateljska atmosfera, te mogućnost konstantnog učenja od kolega koji su zaista stručni u svom poslu.“