Upoznajte RÖFIX tim – intervju sa zaposlenicima

Andrea Petrak, voditeljica marketinga za jugoistočnu Europu

Kolegica Petrak u tvrtki RÖFIX zaposlena je od 2017. godine, a karijeru je započela kao asistentica marketinga za jugoistočnu Europu. Tu funkciju je obnašala od 2017.-2021. godine. Kroz asistentsku karijeru susrela se s različitim radnim zadacima i izazovima koji će joj kasnije kao voditeljici pomoći u vođenju tima kao i razumijevanju radnih zadataka.

Već na samom početku karijere kolegica Petrak radila je na projektu uvođenja nove internet stranice za Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. Ovaj projekt posebno joj je ostao u sjećanju jer je zahtijevao iznimnu predanost, organiziranost, kreativnost i upornost.

Nakon preuzimanja voditeljske funkcije tvrtka je Andreu uključila u interni edukacijski program MDP (menagment development program). Sam prijedlog, a potom i sudjelovanje u programu imali su za Andreu posebnu težinu i važnost jer time tvrtka pokazuje razumijevanje i potiče razvoj managerskih kompetencija svojih zaposlenika. Andrea ističe da joj je edukacija puno pomogla u osobnom i profesionalnom razvoju, a na individualnom i voditeljskim vještinama radi i dalje.

Kao voditeljici tima, ističe Andrea, važna joj je radna etika. Ključnu ulogu u organizaciji njenog tima ima učinkovita podjela radnih zadataka, poticanje kreativnosti te kolegijalan odnos prema članovima tima i kolegama.

Kada govorimo o najdražem dijelu posla, Andrea ističe da je imala prilike upoznati različite kulture, kolege, jezike. Na taj je način naučila, koliko je važno razumijevanje lokalnog tržišta i prilagodba poslovnih strategija različitim kulturama i potrebama ciljnih skupina. Marketing u građevini je specifičan jer je tvrtka fokusirana na više ciljnih skupina. Stoga je svaka marketinška kampanja i komunikacijski pristup jednako tako različit, specifičan i usklađen s potrebama tržišta. To su upravo okolnosti koje posao voditeljice marketinga za jugoistočnu Europu čine iznimno kreativnim, zanimljivim i dinamičnim.

„Kroz posao i posvećenost osjećam da rastem zajedno s RÖFIX-om i to na dobar način te se kontinuirano osobno i poslovno razvijam i pridonosim dobrobiti tvrtke“.