Seizmička i statička ojačanja te sanacija pukotina

Kroz dugogodišnje iskustvo na području konstrukcijskih i seizmičkih ojačanja građevina, razvili smo niz kvalitetnih, sigurnih i provjerenih tehničkih rješenja za poboljšanje mehaničke čvrstoće postojećih zidanih i armirano-betonskih konstrukcija.

 

RÖFIX Vam nudi različite sustave sanacije, od najjednostavnijih pa sve do onih kompleksnih:

  • RÖFIX Creteo®Special CC 430 Betoncino grubi reparaturni mort
  • RÖFIX SismaCalce® sustav ojačanja građevina (FRCM)
  • RÖFIX – FIBRENET H-Planet sustav za ojačanja građevina (FRCM)
  • RÖFIX – FIBRENET Ri-Struttura – sustav ojačanja građevina (CRM)

Prikaz sustava:

RÖFIX Creteo®Special CC 430 Betoncino grubi reparaturni mort

Mort za sanaciju velikih površina od betona ili kamenih zidova, za primjenu na unutarnjim i vanjskim podlogama. Creteo®Special CC 430 Betoncino u kombinaciji s armaturom primjenjuje se za učvršćivanje ziđa. Betoncino nije dozvoljeno upotrebljavati kao podložnu žbuku! Nakon min. 6 tjedana ali maksimalno 3 mjeseca na tretiranu je površinu potrebno nanijeti završne slojeve. Preporučena struktura slojeva npr. RÖFIX 510 armiran s RÖFIX Renoplus i RÖFIX P50 mrežicom. Materijal nije prikladan za ugradnju na iznimno upojne zidane podloge.

 

RÖFIX SismaCalce® sustav ojačanja građevina (FRCM)

Konstrukcijski/statički uvjetovane pukotine u ziđu koje ugrožavaju njihovu stabilnost, moraju se stabilizirati. RÖFIX za ovu vrstu problema nudi rješenje u saniranju ugradnjom sustava RÖFIX SismaCalce®. Radi se o sustavu povećanja seizmičke otpornosti kojim se premoštavaju statičke pukotine i štite vanjski zidovi od različitih destrukcija uvjetovanih vremenskim prilikama.

 

RÖFIX – FIBRENET H-Planet sustav za ojačanja građevina (FRCM)

H-PLANET, sustav za ojačanje strukturalnih i nestrukturalnih elemenata, sastoji se od mrežica i predoblikovanih dodataka od CFRP-a (polimer ojačan karbonskim vlaknima) izuzetno male debljine i poboljšanog prianjanja, koji se kombinira s mortom visokog otpora, kako bi se stvorio sustav FRCM koji je inovativan i učinkovit. H-PLANET jamči mehaničke karakteristike i trajnost konstrukcije. Elementi ojačani na ovaj način imaju povećanu duktilnost i disipacijski kapacitet na ravnini, kao i otpor prema okomitom djelovanju na istu.

 

RÖFIX – FIBRENET Ri-Struttura – sustav ojačanja građevina (CRM)

Sustav za statičko ojačanje konstrukcija koji se sastoji od GFRP mrežice (Glass Fiber Reinforced Polymer), konektora i ostalog pribora, specijalno namijenjen za „ojačane“ žbuke visokih mehaničkih svojstava i male debljine, omogućava povećanje tlačne čvrstoće zidova, kao i čvrstoće na savijanje te posmične čvrstoće.

RÖFIX iskustva seizmičkih i statičkih ojačanja iz prakse:

Vrsta objekta: Kuća Bjegović u Zagrebu

Korišteni materijal: Creteo®Special CC 430 Betoncino grubi reparaturni mort

Izvedba: 10/2020.

Vrsta objekta: Klinika za plućne bolesti Jordanovac u Zagrebu

Korišteni materijal: SismaDur 20 Mort za konsolidiranje na bazi NHL-a

Izvedba: 11/2020.

Vrsta objekta: Stambeni prostor u Zagrebu

Korišteni materijal: RÖFIX SismaDur 20 Mort za konsolidiranje na bazi NHL-a, u kombinaciji sa FIBRENET mrežama/konektorima/podložnim mrežama

Izvedba: 02/2021.

Brošuru preuzmite ovdje:

Seizmička i statička ojačanja te sanacija pukotina
pdf
4 MB
Stranica se učitava...