Ekologija i održivost

Trendovi moderne gradnje temelje se na snažnom ekološkom i građevinsko biološkom utjecaju. Odlučujući faktor održive/ekološke gradnje predstavlja izbor građevinskih materijala. Koje su to sirovine i građevinski materijali za
ekološki osviještenu i održivu gradnju? Odgovor se nalazi u mineralnim sastojcima unutarnjih i vanjskih žbuka koji se mogu pronaći u svim našim zemljama i regijama. 

Za procjenu održivih građevinskih materijala u obzir se uzimaju različiti kriteriji, primjerice utrošak energije u proizvodnji toga materijala, ali isto tako i transporta i ugradnje, zatim utjecaj na održivost okoliša i utjecaj materijala na mikroklimu prostora. Svi navedeni kriteriji se precizno provjeravaju i nadziru od strane renomiranih instituta za ispitivanje. Ispitivanja vezana uz građevinsku biologiju i nagrade potvrđuju prednosti mineralnih građevinskih materijala u pogledu zdravlja, osjećaja ugode i udobnosti u stambenim prostorima, te potvrđuju da u sirovinskim supstancama nemaju zdravstveno škodljivih sastojaka.

Mikroklima je važna

Većinu vremena, čak skoro 90 %, provodimo u unutarnjim prostorima. Zato nam je i izgled prostora posebno važan za postizanje zadovoljstva, kvalitete života i ugodne mikroklime.

RÖFIX proizvodi posjeduju izvanredne građevinsko-biološke karakteristike.  Mineralni su i bez štetnih sastojaka koji ugrožavaju zdravlje. Stvaranje zdravog životnog prostora koristi svima, a ponajviše djeci i alergičarima. Zdravi, BIO materijali trenutno se nalaze u fokusu istraživanja i razvoja RÖFIX-a, jer se RÖFIX materijali baziraju na najboljim, prirodnim sirovinama.

Oblikovanje

Podloga

Žbuke/Materijali

Stranica se učitava ...