Toolbox
Košarica za download (0)
Indeks proizvoda
Team CRO

RÖFIX jedan od sponzora TMK CroTeam-a na natjecanju BRICO2016

 

Brico2016 je međunarodno natjecanje za studente građevine u projektiranju, izvedbi i sastavljanju montažnih čeličnih mostova. Održava se u Tallinnu na kampusu Tehničkog sveučilišta Tallinn u organiziciji studenata.

TMK CroTeam čine studenti 2. godine diplomskog studija smjera Teorija i modeliranje konstrukcija.

Pravila natjecanja

 Prema pravilima natjecanja, osmišljen je koncept mosta, studenti su ga projektirali i izradili dugačak je 5 m, visok 1,86 m i teži 78 kg.

Na natjecanju se most ocjenjuje u nekoliko kategorija

  • estetika,
  • težina mosta,
  • vrijeme izrade
  • vertikalna i horizontalna nosivost.

 

Posebna nagrada

Od ukupno 8 ekipa (5 ekipa iz Poljske i po jedna ekipa iz Latvije, Estonije i Hrvatske), TMK CroTeam je u ukupnom poretku osvojio 3. mjesto uz posebnu nagradu za konstrukcijsku učinkovitost (odnos mase i progiba mosta bio je najbolji) -  progib mosta na 1000 kg opterećenja iznosio je samo 1,81 mm, a horizontalni pomak samo 0,28 mm.

RÖFIX jedan od sponzora

Kako bi uopće postojala mogućnost odlaska našeg TEAM-a na ovakvo natjecanje, bila je potrebna veća količina novca, koju je Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu studentima osigurao putem nekolicine sponzora.

Mi kao RÖFIX smo iznimno ponosni na to što smo iznova bili u mogućnosti poduprijeti "mladu snagu struke". Čestitke svim sudionicima na osvojenom odličnom 3. mjestu!!!!

Dojmovi s natjecanja

Predavanje

Rad 2

Konstrukcija 1

Konstrukcija 2

Team CRO

Team CRO