Toolbox
Košarica za download (0)
Indeks proizvoda

Tekstualni moduli - Zaštita podataka

 

Uporaba Piwika

Ova web-stranica koristi Piwik. Piwik je Open-Source-Software za statističku analizu korisničkih pristupa stranici. Piwik koristi tzv. „kolačiće“, tekstualne datoteke koje se automatski pohranjuju na korisničkom računalu, omogućavajući na taj način analizu korištenja web-stranice. Podaci o korištenju on-line ponude koje prikupljaju kolačići pohranjuju se na serveru lociranom u Njemačkoj. IP-adresa se po izvršenoj obradi anonimno pohranjuje. Izmjenom postavki softwarea vaše on-line tražilice imate mogućnost spriječiti automatsko pohranjivanje kolačića. Mi vas, pritom, moramo upozoriti da u tom slučaju neke funkcionalnosti web-stranice mogu postati nedostupne.

Slobodni ste sami odlučiti, hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na vaše računalo ili ne odn. omogućiti poslužitelju web-stranice prikup i analizu različitih statističkih podataka.

Upotreba Adobe Analytics (Omniture)

Ova web-stranica koristi Adobe Analytics, uslugu on-line analize tvrtke Adobe Systems Software Ireland Limited („Adobe“). Adobe Analytics upotrebljava tzv. “kolačiće”, tekstualne datoteke koje se automatski pohranjuju na korisničkom računalu, omogućavajući analizu korištenja web-stranice. Dođe li do transfera Tracking sloga tražilice posjetitelja web-stranice prema Adobe podatkovnoj središnjici, tada naš server (obzirom da je tako podešen), prije samog geo-lociranja, IP-adresu korisnika anonimira odn. posljednji oktet oznaka sadržan u IP-adresi zamjenjuje nulama. Prije pohranjivanja Tracking paketa, IP-adresa zamjenuje se generičkim IP-adresama. Po nalogu poslužitelja web-stranice Adobe te informacije koristi kako bi izvršio vrednovanje korisničke upotrebe web-stranice, generirao izvješća o aktivnostima po web-stranici i omogućio korištenje usluga vezanih uz upotrebu same web-stranice odn. Interneta. Tijekom Adobe analize IP-adresa vaše tražilice ne uparuje se s drugim Adobe podacima. Odgovarajuće podešavajući tražilicu, korisnik može spriječiti pohranjivanje kolačića na svom računalu. Ta opcija, međutim, korisniku istodobno onemogućava potpuno korištenje svih funkcija stranice. Korisnici (blokiranjem kolačića) mogu ne samo onemogućiti prikupljanje podataka o njihovom korištenju web-stranice (uključujući i njihovu IP-adresu) već i  spriječiti njihovu obradu u Adobeu i to na način da na tražilicu svog računala instaliraju preko poveznicaa niže dostupne Plug-Inove.

Aktualna poveznica: http://www.adobe.com/de/privacy/opt-out.html

WiredMinds analiza

Naša web-stranica koristi WiredMinds AG (www.wiredminds.de) tehnologiju koja nam omogućava analizu korisničkog ponašanja.

Pritom se vrši prikupljanje, obrada i pohranjivanje podataka u okviru korisničkog pseudo-profila. Gdje i kada je god to moguće takvi se korisnički pseudo-profili u potpunosti anonimiraju. U tu svrhu moguća je upotreba kolačića. Kolačići su male koje se automatski pohranjuju na korisničkom računalu, omogućavajući na taj način identifikaciju korisničkog računala. Prikupljeni podaci, koji mogu sadržavati i osobne podatke, prenose se u WiredMinds ili ih WiredMinds direktno prikuplja. WiredMinds ima dozvolu korištenja informacija koje se prikupljaju tijekom posjeta web-stranici kako bi kreirao anonimne korisničke profile. Prikupljeni podaci ne koriste se bez posebne privole za osobnu identifikaciju korisnika niti se uparuju s osobnim podacima pripadajućeg pseudonima. Kada se prikupljaju IP-adrese, u istom trenutku se odvija njihovo anonimiziranje brisanjem posljednjeg bloka znamenaka.

Dozvolu za prikupljanje, obradu i pohranu podataka u svakom trenutku možete povući klikom na poveznicu: Isključiti web-site tracking

Korištenje skaliranog središnjeg sustava za mjerenja

Naša stranica koristi „Skalirani središnji sustav mjerenja“ INFOnline GmbH (http://www.infonline.de) za prikupljanje statističkih vrijednosti vezanih uz korištenje stranice.

Tijekom tog postupka vrši se prikupljanje anonimnih mjernih vrijednosti. Izmjere dosega Skaliranog središnjeg sustava mjerenja u svrhu raspoznavanja računalnih sustava upotrebljava ili kolačić s oznakom „ioam.de“, „ivwbox.de“, LocalStorage objekt ili signaturu koja se sastoji od različitih automatski prenesenih informacija vaše tražilice. IP-adrese se obrađuju isključivo i samo u anonimnoj formi.

Izmjera dosega razvijena je uz poštivanje odredbi o zaštiti podataka. Cilj izmjere dosega je statistički odrediti intenzitet korištenja i broj korisnika neke stranice. Niti u jednom trenutku ne vrši se identifikacija pojedinačnih korisnika. Vaš je identitet uvijek zaštićen. Posredstvom sustava vam neće biti poslana nikakva reklama.

Više informacija o Skaliranom središnjem sustavu mjerenja potažite na stranicama tvrtke INFOnline GmbH (https://www.infonline.de), na stranicama za zaštitu podataka AGOF (http://www.agof.de/datenschutz) i IVW (http://www.ivw.eu).

Ukoliko želite, možete onemogućiti prikupljanje vaših podataka klikom na sljedeću poveznice: http://optout.ioam.de i http://optout.ivwbox.de.

Upotreba Script biblioteka (Google Webfonts)

Da bi se sadržaj naše web-stranice ispravno prikazivao, koristimo se bibliotekama skripteva i fontova kao što su npr. Google Webfonts (https://www.google.com/webfonts/). Google Webfonts se u svrhu višestrukog loadanja transferiraju u Cache vaše tražilice. Ukoliko tražilica ne podupire Google Webfontove ili onemogućava pristup, sadržaj se prikazuje u standardnoj grafiji.

Pozivanje biblioteka skripteva ili fontova automatski otvara vezi s poslužiteljem biblioteke. Pritom je teoretski moguće, međutim, trenutno nejasno i u koju svrhu, da poslužitelji prikupljaju određene podatke iz biblioteka.

Smjernicu o zaštiti podataka Google poslužitelja biblioteka potražite na: https://www.google.com/policies/privacy/

Uporaba Adobe Typekita

Za vizualno oblikovanje naše stranice upotrebljavamo Adobe Typekit. Typekit je usluga tvrtke Adobe Systems Software Ireland Ltd. čije korištenje nam omogućava pristup  bibliotekama fontova. Da bi se sve vrste fontova ispravno prikazivale, vaša tražilica mora ostvariti vezu sa serverom tvrtke Adobe u SAD-u kako bi „povukla” potrebne fontowe. Adobe pritom dobiva informaciju da ste s vaše IP-adrese pristupili našoj stranici. Više informacija o Adobe Typekitu potrežite u naputcima o zaštiti podataka na stranici tvrtke Adobe: www.adobe.com/privacy/typekit.html

Upotreba Google Maps

Ova stranica koristi Google Maps API u svrhu vizualizacije geografskih informacija. Pri upotrebi Google Maps Google prikuplja, obrađuje i koristi podatke o korisničkom ponašanju posjetitelja. Više informacija o tome potrežite na stranici tvrtke Google. Na istoj u centru za zaštitu podataka možete sami izmijeniti vaše osobne zaštitne postavke.

Detaljnije informacje u upravljanju vlastitim podacima tijekom korištenja Google proizvoda

potražite ovdje.

Ugrađeni YouTube video-materijal

Na nekim stranicama ugradili smo Youtube video-materijal. Poslužitelj odgovarajućih Plug-inova je tvrtka YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA. Posjetite li stranicu na kojoj se nalazi YouTube-Plugin, aktivira se poveznica sa serverima tvrtke Youtube. Pritom Youtube ima uvid podacima koje ste stranice posjetili. Ukoliko ste prijavljeni na svoj Youtube profil, Youtube vaše korisničko ponašanje može povezati s vama osobno. To ćete spriječiti na način da se odjavite s vašeg Youtube profila.

Pokrenete li Youtube-Video, ponuđač vam šalje kolačiće koji prikupljaju informacije o vašem korisničkom ponašanju.

Ukoliko ste deaktivirali pohranu kolačića za Google-Ad programe, pri gledanju Youtube video-materijala oni ostaju deaktivirani i pri pregledu Youtube sadržaja. Youtube, međutim, prikuplja informacije o korisničkom ponašanju koristeći i druge kolačiće. Želite li i to spriječiti, morate blokirati pohranu kolačića na svojoj tražilici.

Dodatne informacije o zaštiti podataka tvrtke „Youtube“ potražite na stranici poslužitelja: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

Pluginovi društvenih mreža

Na našim web-stranicama koristimo Pluginove društvenih mreža. Pluginove raspoznajete prema logu.

Preko tih Pluginova odašilju se podaci (moguće i oni osobni) poslužiteljima koji ih po potrebi obrađuju i koriste. Nesvjesno i neželjeno davanje podataka ponuđaču usluga spriječili smo korištenjem rješenja dvostrukog klika. Da bis preuzeli Plugin željene društvene mreže, morate ga aktivirati klikom na odgovarajući gumb. Tek potom odabrani Plugin se aktivira i započinje s prikupom informacija i njihovog transfera na ponuditelja usluge. Naša tvrtka ne prikuplja osobne podatke koristeći Pluginove društvenih mreža.

Mi nemamo utjecaja na to, koje podatke aktivirani Plugin prikuplja i na koji način iste ponuditelj koristi. Neposredna posljedica korištenja Pluginova je uspostavljanje direktne veze prema uslugama ponuditelja, te prikup i korištenje podataka o vašoj IP-adresi i vašem uređaju. Isto tako, postoji mogućnost da ponuditelji usluga pokušaju pohraniti kolačiće na vaše računalo. Informacije o tome koji se podaci pritom prikupljaju i koriste potražite na stranici ponuditelja usluge. Napomena: ukoliko se istodobno prijavljeni na društvenu mrežu Facebook, Facebook vas na određenim stranicama może identificirati kao posjetitelja.

Na našoj web-stranici nalaze se gumbi određenih društvenih mreža:

Facebook Inc. (1601 S. California Ave - Palo Alto - CA 94304 - USA)

 

 

Google AdWords

Naša stranica koristi se Googleovom uslugom praćenja konverzije. Ukoliko ste preko Google oglasa pristigli na našu stranicu, Google Adwords pohranjuje kolačiće na vašem računalu. Kolačić za praćenje konverzije se na računalu korisnika pohranjuje ukoliko ovaj klikne na Google oglas. Ti kolačići prestaju važiti po isteku 30 dana i ne služe za vašu osobnu identifikaciju. Ukoliko korisnik posjeti određene lokacije na našoj web-stranici, a kolačić još nije istekao, tada mi i Google možemo razaznati da je korisnik kliknuo na oglas koji ga je vodio na tu stranicu. Svaki Google AdWords klijent dobiva drugačiji kolačić. Kolačići, stoga, nisu sljedivi. Uz pomoć kolačića za praćenje konverzije prikupljene informacje služe za izradu statistika  namijenjenih AdWords klijentima, a koji su se odlučili pratiti konverziju. Klijenti mogu saznati ukupan broj korisnika koji su kliknuli na njihov oglas. Međutim, nemaju pristup informacijama koje bi omogućile eventualnu osobnu identifikaciju kupaca.

Ukoliko ne želite biti dio statistike u okviru usluge praćenja konverzije, instalaciju za to potrebnog kolačića možete odbiti, podešavajući svoju tražilicu na način da ova deaktivira automatsko pohranjivanje kolačića odn. da blokira pohranu kolačića s domene „googleleadservices.com“.

Molimo paziti da pritom ne obrišete Opt-out kolačiće ukoliko ne želite bilježenje mjernih podataka. Ukoliko ste ih ipak pobrisali, morat ćete ih ponovo pohraniti.

Korištenje usluge Google Remarketinga

Ova stranica koristi funkcije Google Remarketinga. Taj funkcija služi kako bi Google unutar svoje mreže korisnicima prikazivao prilagođene reklamne poruke. U tražilici pohranjuje se tzv. kolačić koji omogućava ponovnu identifikaciju korisnika ukoliko ovaj pristupi stranici koja je dio Google mreže. Na tim se stranicama korisniku prikazuju reklamne poruke u skladu sa prethodno pretraživanim sadržajima, a koje su korisnici Googleove funcije remarketinga. 
Prama navodima samog Googlea, tijekom tog postupka ne prikupljaju se osobni podaci korisnika. Ukoliko ne želite omogućiti pristup Google funkciji remarketinga vašem računalu, možete je deaktivirati na način da na računalu pohranite odgovarajuća podešenja http://www.google.com/settings/ads. Alternativa tome može biti deaktivacija kolačića u skladu s uputama na http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp