Toolbox
Košarica za download (0)
Indeks proizvoda
Luštica Bay 1

Uspjeh projekta Luštica Bay bio je zajamčen od početka

 

Odlična predviđanja

Već na samom početku projekta, predviđanja su bila odlična, danas možemo reći da svi radovi teku po planu te da su prvi objekti već dobili svoje vlasnike.

Prema priopćenju Uprave Luštica Developmenta u projekt je proteklu godinu uloženo 75 miliona eura, a ove godine očekuje se dodatno ulaganje od 46 miliona eura.

Ulagat će se u novih 16 zgrada koje će sadržavati 89 stambenih jedinica.

 

Luštica Bay 9

RÖFIX-ov doprinos autentičnosti

Želja investitora prilikom izgradnje objekata bila je zadržati autentičnost primorskog grada i korištenje prirodnih materijala toga kraja. Ovdje se posebno mislilo na pojačano korištenje prirodnog kamena, između ostalog i na fasadnim površinama.

Poznato je da obloge od prirodnog i umjetnog kamena kao završni sloj otežavaju situaciju pri ugradnji  kao i nakon nje.

RÖFIX je dakle već tada ponudio rješenje za ovu iznimno zahtjevnu situaciju te je ugradio 2 slijedeća toplinsko-izolacijska sustava:

U toplinsko-izolacijski sustav prilagođen oblikovanju fasade s prirodnim kamenom, izrađenom isključivo za potrebe projekta Luštica Bay ugrađene su između ostalog slijedeće komponente:

 

U standardni RÖFIX EPS Light Toplinsko-izolacijski sustav ugrađene su, također između ostalog slijedeće komponente:

 

Luštica Bay 5

Plan za 2016

Nedavno je počela izgradnja prvih 8 objekata planiranih za  2016-u godinu, dok u ožujku započinje izgradnja i drugih osam rezidencijalnih objekata.

Nezaostaje niti izgradnja luksuznih vila kao niti izgradnja nove marine sa 176 vezova koja bi u funkciji trebala biti već slijedeće godine, a prva je nova marina u Crnoj Gori u poslijednjih deset godina.

Ponosni investitori najavili su i izgradnju luksuznog hotela koja se također treba započeti ove godine. Stoga, je razvidno kako je ova 2016. godina iznimno važna godina za cijeli projekt.

Luštica Bay 4

Luštica Bay 8

Luštica Bay 6

Međunarodni interes

Do sada je prodano 154 stambene jedinice, uključujući vile i apartmane.

Najveći dio klijentele dolazi iz Rusije, ali i s naših prostora, no nikako nije ni zanemariv dio onih koji dolaze iz Velike Britanije, Francuske, SAD-a, Lebanona, Konga i drugih država.

Klijenti su iznimno zadovoljni ne samo zato jer Luštica Development pokazuje veliku posvećenost ekološkoj gradnji, trajnosti, uštedama energije, vode i materijala, kvaliteti unutarnjeg zraka nego i zato što su dobili modernu interpretaciju tradicionalnog crnogorskog grada.

Dodatna vrijednost

Obzirom da je Skupština usvojila odluku da tvrtka Orascom uzme zemljište otoka Mamula u dugoročni zakup, stanovnicima Luštice Bay-a donosi još jednu zanimljivu i privlačnu atrakciju.

Razvoj i renoviranje Mamule, fascinantne, povjesne tvrđave u Jadranskom moru, na ulazu u Boku Kotorsku, bit će naklonjeni lokalnoj arhitekturi i u potpunosti će očuvati povjesnu vrijednost otoka.

 

Luštica Bay 7