Toolbox
Košarica za download (0)
Indeks proizvoda
Holzhaus 1

Savršen spoj energetske učinkovitosti i ekološke gradnje

 

Umjetnička fasada od plemenite žbuke

 Gradić po imenu Senegallia u talijanskoj provinciji Ankoni dobio je pravu arhitektonsku poslasticu koju krasi umjetnička fasada izrađena od Specijalne plemenite žbuke RÖFIX 715.

Toplinska izolacija

Za nisku potrošnju energije ove drvene konstrucije zaslužan je toplinsko-izolacijski sustav od mineralne vune RÖFIX FIRESTOP (LIGHT), koji pruža potpunu toplinsku zaštitu, a pri tome je ekološki prihvatljiv i siguran. Mineralna vuna je izvrsni paropropusni i negorivi toplinski izolator, stoga je idealan materijal za izolaciju drvenih kuća. Neravnomjerna, živa struktura završne žbuke fasadama daje topao i blag izgled.

Završna žbuka

Izrađena je od Mineralne plemenite žbuke RÖFIX 715 veličine zrna 1 mm te je nanesena i ugrađena horizontalnom tehnikom.  Transparentna impregnacija od silikonskih smola RÖFIX PP 450 HYDROPHOB idealna je impregnacija za zaštitu mineralnih površina od vode i vremenskih nepogoda.

Lakoća ugradnje

Mineralna specijalna plemenita žbuka RÖFIX 715 je hidrofobirana i paropropusna te se sastoji od zračnog vapna, bijelog cementa i mramornog pjeska. Njegova izrazita lakoća ugradnje jest faktor koji izvođačima pruža kreativnu slobodu. Neravnomjerna, horizontalna struktura površine gotovo pa djeluje izgrebano te u svojim živim bojama podsjeća na drvo. Zbog toga nastaje jedinstvena fasada koja je u potpunosti usklađena s nosećim elementom drvetom.

Holzhaus 5

Holzhaus 4