Toolbox
Košarica za download (0)
Indeks proizvoda
Vlaga u kući

Brza i jednostavna rješenja za sanaciju objekata pogođenih poplavama

 

Voda uzročnik šteta broj 1

Nezapamćene poplave u Slavoniji donijele su brojne probleme stanovništvu. Oštečenja zidova i izolacije, podova, namještaja, gubitak imovine samo su neke od poteškoča, koja traže hitna rješenja.

Vlaga i voda u građevinskom objektu je uzročnik šteta Broj 1.

Pogoršava toplinsku izolaciju

Povećanje vlage u zidu za 1 % pogoršava toplinsku izolaciju zida za oko 5 %. Ovi postotci su daleko veći u slučaju poplavljenih objekata, a često su objekti toliko oštećeni da se ne može govoriti o toplinskoj izolaciji.

Dodatni problem su i iscvjetavanja soli koje nastaju nakon prodiranja vlage u zid. Voda nanosi veliku štetu na građevinskim objektima u svim agregatnim stanjima, kako u obliku pare, tako i u obliku tekućine i leda.

Različite slike oštećenja

Iz različitih agregatnih stanja vode, proizlaze i različite slike oštećenja. Osim iscvjetavanja soli, zidovi su kontaminirani algama i plijesni te ostalim štetnim materijama.

RÖFIX specijalisti za sanaciju utvrdili su stanje poplavljenih objekata i došli do sljedećih zaključaka.

  • Zidovi objekata su doslovce natopljeni vodom, 
  • Zidove su počele napadati plijesni (vlaga je hrana za alge i plijesni, pomoću koje se brzo razmnožavaju, a pojedine alge i plijesni su kancerogeni alergeni)
  • Unutarnji zidovi su uglavnom obojeni poludisperzivnim i disperzivnim bojama (zatvaraju put vlagi za izlazak iz zidova)
  • Podnožja fasada obložena su kamenom ili kulirplastom (zatvaraju put vlagi za izlazak iz zidova)
  • Većina unutarnjih žbuka i žbuka za podnožja su na cementnoj osnovi

 

Ne ignorirajte kretanje vode

Mokri zidovi i podrumi prava su nevolja za svakog vlasnika kuće. Budući da golim okom i/ili ručnom kontrolom, nije moguće jednoznačno odrediti od kuda i gdje se vlaga širi.

Čak i skupa i zahtjevna saniranja mogu biti osuđena na neuspjeh ukoliko se ignoriraju pravila kretanja vlage i vode. Samo specijalisti, nekog priznatog stručnog poduzeća, mogu kroz analizu oštećenja ponuditi optimalan prijedlog za saniranje od poplava.

Dodatna rješenja pronađite u RÖFIX brošuri za saniranje objekata pogođenih poplavama.

Brza i jednostavna rješenja za sanaciju objekata pogođenih poplavama 597,50 kB

 

Povezane teme