Toolbox
Košarica za download (0)
Indeks proizvoda
Libanon1

RÖFIX svojom inovativnošću osvaja tržište Bliskog istoka

 

U današnje se  vrijeme  tehnologija razvija ne vjerojatnom brzinom, što je zapravo najveća prednost našeg vremena. Kako se ona razvija u cijelom svijetu, tako se razvija i kod nas u RÖFIX-u, jedan od dokaza koji nam to potvrđuje jest protupotresni sustav SismaCalce kojim započinje nova era protupotresne zaštite.

Sustav SismaCalce razvijen je iz potrebe da se ljudski životi, kako u novim tako i u starim, tradicionalno izgrađenim kućama i zgradama učine sigurnima, stoga su glavne značajke SismaCalce sustava protupotresna zaštita i energetska učinkovitost.

Razvoj sustava SismaCalce započeo je na Institutu za tehnologiju u Karlsruhe-u (KIT), dok su daljna istraživanja i ispitivanja obavljena u Padovi na Fakultetu za graditeljstvo i zaštitu okoliša te na Institutu za seizmologiju  u Skopju.

Već  je poznato da Libanon u svojoj povijesti nije bio pošteđen potresa i  nažalost ta se situacija do danas nije promijenila.

450x280px_067

Te okolnosti dovele su do uspješne suradnje RÖFIX-a i Libanonske  tvrtke Secured Construction Me S.A.R.L.

Nakon što je RÖFIX u Skopju predstavio i testirao sustav SismaCalce, došlo je i do pojačanog interesa od strane spomenute Libanonske tvrtke za drugim proizvodima iz RÖFIX-ove ponude. Slijedile su prezentacije i pregovori koji su konačno doveli do  potpisivanja ugovora o suradnji.

450x280px_191

450x280px_205

Danas s ponosom možemo reći da su vrata prema Bliskom istoku širom otvorena za RÖFIX.

Prva pošiljka brodom je poslana 23. Lipnja 2014 godine, a sadržavala je liniju proizvoda SismaCalce, RenoFamily  te Creteo.